Pon - Sub 09:00-18:00
E-mail info@webmajstor.ba +387 61 770 876
Pon - Sub 09:00-18:00
E-mail info@webmajstor.ba +387 61 770 876

Web dizajn

responsive web
sadrzaj web sajta

izrada web stranica

Pored osnovnih elemenata web dizajna koji web stranicu čine lijepom i privlačnom, potrebno je uzeti u obzir i posjetitelja stranice. Okrenutost prema korisniku i lahkoća korištenja mogu se postići obratimo li pažnju na slijedeće faktore.

Navigacija:  Arhitektura web stranice, meniji i drugi elementi navigacije moraju biti izgrađeni uzimajući u obzir način na koji korisnici pretražuju i koriste sučelje. Cilj je olakšati korisniku navigaciju po web stranici, pružajući mu zadovoljstvo pri pronalasku potrebnog sadržaja stranice.

Multimedia: Relevantni video i audio stimulans u samom dizajnu web stranice može pomoći korisnicima da shvate sadržaj stranice bolje, unapređujući razumjevanje sadržaja na lak i efikasan način.

Kompatibilnost: Izradite web stranicu, da jednako dobro radi na različitim pretraživačima i operativnim sistemima kako bi ste povećali njenu posjećenost.

Tehnologija:  Napredak u web tehnologijama daje dizajnerima slobodu dodavanja pokreta i inovativnosti na web stranicama, omogućujući web dizajn koji je uvijek svjež, dinamičan i profesionalan.
Interaktivno: Povećajte aktivno sudjelovanje i uključenost korisnika, dodavanjem komentara i anketa u dizajnu. Pretvorite korisnike stranice od prolaznih posjetitelja u stvarne klijente putem formi za e-poštu i prijave za bilten “newsletter”.

Responzivni dizajn

Web stranice sa responzivnim dizajnom su budućnost! Omogućavajući da se Vaša web stranica “prilagodi” različitim veličinama ekrana, znači da koji god uređaj posjetioci stranice koristili imaće najbolji mogući izgled Vaše web stranice prilagoden uredjaju.

Backup podataka

Šta bi se dogodilo da se sutra probudite a Vaš web host je slučajno obrisao Vašu web stranicu? Meni se dogodilo. I pogodili ste: nisam imao backup podataka. To se meni nikada više neće dogoditi, a mi smo tu da Vama pomognemo da budete spremni sa sigurnom rezervom Vaših podataka.

Brzina učitavanja

Razumno je pretpostaviti da je vrijeme učitavanja web stranice važno. Možemo sa sigurnošću zaključiti da usporene web stranice imaju slabu upotrebljivost i SEO nedostatke, jer znamo da korisnici mrze čekanje na učitavanje web stranica i da Google koristi brzinu web stranice kao faktor za svoje rangiranje na pretraživačima.

Upute za korištenje sajta

Nakon razvoja i instalacije Vaše web stranice pružamo vam punu podršku u vidu uputa za objavu novih članaka, promjena sadržaja, pozicioniranja i zamjene slika te formatiranja teksta. Za svaku nedoumicu koju imate pružićemo Vam punu podršku i ponuditi najbolje rješenje.

UX Planiranje & Skica

Nakon što smo ustanovili ciljanu publiku web stranice, sadržaj i stratešku poslovnu analizu, projekt se prebacuje u fazu UX (Korisničko iskustvo) i IA (informacijsku arhitekturu), gdje se skelet stranice, funkcionalnost i specifikacija korisničkog iksustva skicira i dokumentuj. Ovo je faza projekta gdje pravimo tlocrt web stranice.

Proces dizajna

U ovoj fazi započinjemo sa daljim dizajniranjem stranice i počnemo primjenjivati boje, fotografije i oživljavati skelet dizajnom u okvirima koje smo postavili u prvoj UX fazi. U ovoj Web dizajn fazi imaćemo pred nama usvojeni završni izgled stranice s prikazom slika, fontova i boja na cijeloj web stranici.

Kodiranje i razvoj

Sve naše web stranice su izrađene kako bi radile na ekranima svih veličina, od mobilnog telefona, tableta do desktop računara. Svo kodiranje radimo prateći najnovije trendove i praksu, a CMS (sistem za upravljanje sadržajem) prilagođen je kako bi klijentima omogućio ažuriranje svojih responzivnih web stranica u stvarnom vremenu.

Finalni produkt

Stvaranje visokokvalitetne responzivne web stranice zahtijeva temeljita testiranja osiguranja kvalitete na više uređaja kako bi se osiguralo da se stranice učitavaju brzo i ispravno na mobilnom, tabletnom i stolnom računaru. Osim toga, mjere sigurnosti stavljaju se na prvo mjesto i web stranica se testira za pravilnu izvedbu SEO optimizacije.

Javite nam se sa dodatnim pitanjima