Stomatološka ordinacija Širbegović - Na vrhu Google pretrage

23/11/2023

Cilj kampanje je bio značajno povećanje organskog prometa ka web stranici ordinacije Širbegović, a glavne strategije su uključivale istraživanje ključnih riječi, pisanje visokokvalitetnih blog postova i njihovu optimizaciju za pretraživače.

Istraživanje ključnih riječi: Prvi korak u SEO kampanji bio je detaljno istraživanje ključnih riječi. Ovo istraživanje je obuhvatalo ključne riječi koje su imale veliki broj mjesečnih pretraživanja, kao i one koje su sadržavale "prodajne upite" i imale potencijal za privlačenje novih pacijenata.

Klijent je stavio fokus na ključnu riječ "stomatološka ordinacija Sarajevo". Izazov je bio veliki, a konkurencija nije bila baš jednostavna za pobjediti.

Optimizacija sadržaja: Nakon što smo istražili ključne riječi, prešli smo na optimizaciju sadržaja na web stranici. Sadržaj igra ključnu ulogu u SEO-u, i stoga smo se pobrinuli da svaki blog post bude bogat informacijama, originalan i dobro optimizovan. Ključne riječi su pažljivo raspoređene kako bi se osiguralo da se postigne visoko rangiranje na Googleu, ali uz izbjegavanje pretjerane upotrebe (Keyword stuffing) koje bi moglo rezultirati kaznama od strane Google pretraživača.

Početak kampanje: Kampanja je započela 1. jula 2020. godine, a tokom prethodnih 16 mjeseci, tim ordinacije Širbegović posvetio se intenzivnom pisanju blog postova i backlinkovima na relevantnim web stranicama iz oblasti stomatologije.

Rezultati: Nakon 16 mjeseci intenzivnog rada na SEO optimizaciji i kreiranju kvalitetnog sadržaja, ordinacija Širbegović postigla je značajne rezultate. Ukupno je ostvareno impresivnih 274.000 organskih posjetilaca na web stranici. Ovo povećanje organskog prometa značajno doprinosi većoj vidljivosti ordinacije na internetu i pomaže u privlačenju novih pacijenata koji traže stomatološke usluge. Nastavak praćenja performansi web stranice i konstantni rad na SEO optimizaciji bit će ključni za održavanje ovih pozitivnih rezultata i dalji rast poslovanja ordinacije Širbegović.

ZADNJE

29/05/2024
Case Study: Tehnička optimizacija i SEO za Web shop mumu.ba

Web shop mumu.ba, specijalizovani za prodaju korejske kozmetike u Bosni i Hercegovini, obratilu su nam se s dva ključna zahtjeva.


01/12/2023
Beecreative.ba - izrada web platforme za freelancere

Beecreative.ba je ambiciozan projekat koji okuplja freelancere iz različitih oblasti, uključujući kreativnu industriju, IT sektor i administraciju. Ova platforma ima za cilj povezivanje freelancera sa malim i srednjim preduzećima koja povremeno trebaju angažovati stručnjake za različite zadatke.


23/11/2023
Stomatološka ordinacija Širbegović - Na vrhu Google pretrage

Cilj kampanje je bio značajno povećanje organskog prometa ka web stranici ordinacije Širbegović, a glavne strategije su uključivale istraživanje ključnih riječi, pisanje visokokvalitetnih blog postova i njihovu optimizaciju za pretraživače. Istraživanje ključnih riječi: Prvi korak u SEO kampanji bio je detaljno istraživanje ključnih riječi. Ovo istraživanje je obuhvatalo ključne riječi koje su imale veliki broj […]


Webmajstor je registrovan kao OD i na domaćem tržištu radimo na poslovima digitalnog marketinga. Naša specijalnostu su izrada web stranica, SEO i Google oglašavanje. Tim u Londonu radi na razvoju SEO software-a. 
Webmajstor trenutno nije u sistemu PDV-a.
Kontakt
Džemala Bijedića 279, Sarajevo
71-75 Shelton Street, London
+387 61 456 453
Informacije
Politika privatnosti
Zakaži sastanak/konsultacije
Analiza web stranice
SDM seminar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram