Social Media Marketing

KUPCI SU 24/7 NA DRUŠTVENIM MREŽAMA!

Na temelju jedinstvenih ciljeva vaše tvrtke, naš će tim odabrati najbolje formate oglasa za Vaše poslovanje i dizajnirati oglase u stilu Vašeg brenda koja će privući Vaše ciljane i idealne klijente. Preciznim ciljanjem publike pomažemo da se oglasi predstavljaju onima za koje je najvjerojatnije da su zainteresirani za Vaše proizvode i usluge. Prednosti oglašavanja na društvenim mrežama.

Povećanje popularnosti brenda

Putem društvenih mreža razvijate svijest o vašem brendu, dugoročno se povezujete s korisnicima i povećavate promet na web stranici.

Razvoj brenda na društvenim mrežama

Više od 50% korisnika Facebook-a kupili su neki artikal zbog pozitivnih ocjena i komentara na Facebooku.

Razvoj publike

Sticanje povjerenja korisnika u proizvod, uslugu i kompaniju, ostvarenu kroz interakciju unutar društvene mreže.

Baza potencijalnih kupaca

Marketing na društvenim mrežama Vam omogućuje da pretvorite bazu potencijalnih kupaca u stalne klijente.

Facebook oglašavanje

Facebook je pogodna platforma za vizuelno predstavljanje proizvoda i njihovo predstavljanje kupcima. Cilj Facebook marketinga je da stupi u direktan kontakt sa klijentima. Jednostavan način interakcije omogućava kompanijama da imaju koristi od povratnih informacija i ideja svojih pretplatnika i da učvrste svoju lojalnost među klijentima. Sa autentičnim i profesionalnim  izgledom, imidž kompanije se može značajno poboljšati i pristupiti novim potencijalnim kupcima. Kao poduzetnik, imate priliku oglašavati se na Facebooku po niskoj cijeni, čime ćete privući veći broj posjetioca na svoju web stranicu i tako generisati nove klijente.

Instagram oglašavanje

Instagram je sve popularniji kako među pojedincima tako i među kompanija. Instagram marketing Vam pruža mogućnost da dosegnete do svoje ciljne grupe i promovišete svoju kompaniju. Ukoliko se napravi profesionalna marketinška strategija, Instagram profili s nekoliko pretplatnika mogu vrlo brzo dobiti mnogo više i prerasti u velike zajednice. Međutim, pored ogromnog potencijala, postoji i  rizik. Neprofesionalni pristupi pojedinaca ili agencije ne samo da mogu narušiti imidž kompaniji, mogu dovesti i do velike ekonomske štete. Da bi se to izbjeglo, preporučuje se profesionalna briga o profilima od strane edukovanih osoba za društvene medije.

Effective Web Development Solutions