Besplatna SEO analiza na dnu stranice

SEO

SEO optimizacija ili kako biti prvi na Google je povećanje količine i kvalitete prometa na vašoj web stranici putem organskih rezultata.

Na ovoj web stranici se nalaziš vjerovatno zbog jednog od slijedećih razloga:

- Tvoju web stranicu nije moguće naći na Google-u

- Promet na tvojoj web stranici je drastično opao

- Iznenada, broj poziva i novih klijenata je opao
Ukoliko imate jedan od ova tri problema, budite sigurni da ste došli u pravu SEO agenciju.  Do sada smo radili sa više od 50 različitih klijenata i  pružali kvalitetna rješenja za optimizaciju kako bi odgovorila na Googleov algoritam koji se stalno mijenja.

Dugi niz godina radimo SEO za kompanije koje žele proširiti svoje prisustvo na Google-u, povećati broj novih klijenata i prihode. Naše veliko SEO iskustvo i tehnike dovele su do mnogo uspješnih priča koje možete pročitati na našem blogu.
Ukoliko se ne nalazite na prvoj strani Google pretrage (SERP) za ključne riječi koje odgovaraju tvom brendu ili poslovanju, propuštate vrijedne kontakte.

Konačno ste našli pravu SEO agenciju

Ne dozvoli da prođe još jedan dan, a da tvoja konkurencija bude ispred tebe! Vrijeme je da budeš vidljiv i preuzmeš lidersku poziciju!
Želiš li da budeš 
bolji od konkurencije?

SEO se sastoji od nekoliko tehnika optimizacije:

On-page SEO
Prvi od dva glavna faktura u rangiranju web stranice je On site ili On page optimizacija. Ovo je temelj Vaše web stranice i bez dobro urađene On page optimizacije, sve ostalo je uzaludno raditi.
Off-page SEO
Off-page optimizacija (off-site SEO) odnosi se na primjeru određenih SEO tehnika izvan web stranice kako bi poboljšali pozicije na tražilicima i doveli kvalitetniji promet.
Optimizacija sadržaja
Sadržaj je jedan od najvažnijih elemanata u rangiranju. Važno je da je bogat informacijama, da nije kopiran, da su dobro raspoređene ključne riječi, ako pretjeramo sa ključnim riječima možemo biti kažnjeni.
Link Building
Gradnja dolaznih linkova (link building) jedan je od najvažnijih faktora off-page optimizacije. Google i ostale tražilice koriste povratne linkove kao indikacije validating sadržaja, tako da će sajt sa mnogo povratnih linkova visoke kvalitete biti bolji od sličnog sajta sa manje povratnih linkova, ali ne bilo kakvi backlinkovi! Iz tog razloga trebate biti partner sa kompanijom kao što smo mi, koja ima posvećen tim za izgradnju linkova i ima veze sa mnogim visokokvalitetnim i relevantnim web stranicama.
Brzina web-stranice
Rangiranje se može poboljšati optimizacijom brzine  tvoje web stranice. Ukoliko se web stranica učitava duže od 3 sekunde, velika je vjerovatnoća da će posjetioc napustiti sajt i otići kod konkurencije. Ispravljanjem ovih grešaka olakšava se posao pretraživačima prilikom indeksiranja web stranice. A kada usrećite pretraživače, bolje pozicije učinit će tebe još sretnijim!
Istraživanje ključnih riječi
Istraživanje ključnih riječi jedan je od najvažnijih koraka u optimizaciji. Bez pravilnog istraživanja ključnih riječi za konkurenciju možete dobiti divove iz Vaše indsutrije koje ćete jako teško prestići. Naši SEO stručnjaci će pregledati ključne riječi za koje se web stranica trenutno rangira, uzeti tvoju listu želja i provesti dodatno istraživanje ključnih riječi kako bi napravili listu koja ima najviše smisla za tvoju web stranicu.
Povećajte prodaju i promet na web stranici
SEO optimizacija ključna je za uspjeh svakog biznisa iz razloga što dugoročno donosi besplatan promet. Naše SEO strategije povećat će prodaju i promet web stranice.
75%
Ukupnog prometa ide preko
Google tražilice
70%
kompanija kaže da je SEO
efikasniji od Google oglašavanja
106%
možemo povećati organski promet dopunjavanjem starih blogova sa novim sadržajem i slikama
91%
sajtova ne dobija organski promet sa Google, uglavnom zbog činjenice da su loše optimizovani
Zašto su Webmajstor usluge bolje od ostalih?
Iskustvo
Više od 10 godina Webmajstor pomaže kompanijama u svim industrijama da poboljšaju svoje pozicije na Google pretrazi kako bi ostvarili veći prihod. Imamo iskustvo i uspješne priče klijenata. Mnogi naši SEO stručnjaci su lideri u industriji više od jedne decenije. Naš tim sarađuje, ako neko ima problem, svi uskačemo.
Uvijek postajemo bolji
SEO se uvijek mijenja, upravo zbog toga ne smijemo stagnirati. SEO se mijenja jer Google nadograđuje svake godine algoritme koji utiču na rangiranje. Uvijek smo u toku sa najnovjim vijestima i trendovima. Naš SEO tim neprestano uči nove tehnike i ostaje u toku kako bi ostali ispred drugih. Budite sigurni, naša SEO kompanija je proaktivna, a ne reaktivna.
Igramo pošteno
SEO ima dva pravca, White hat (legalan put koji Google odobrava) i Black hat (zabranjene metode koje Google kažnjavama). Uvijek igramo pošteno, koristeći white hat SEO za postizanje boljih rezultata.  Jednostavno rečeno: ne moramo varati da bismo pobijedili u SEO-u. Kao Google partner, igramo po pravilima i ni na koji način ne ugrožavamo vaše poslovanje. Nikada ne ugrožavamo naš integritet.

SEO usluge koje možete očekivati od Webmajstor tima

Koristeći samo pouzdane white hat, održive, SEO tehnike, kao što su:
SEO strategija: naše SEO usluge prilagodimo potrebama kompanije. Koristimo taktike koje imaju najveći uticaj na tvoje jedinstveno poslovanje.
Kompletna SEO analiza, naslovi, h tagovi, interni linkovi, backlinkovi, 404 greške, meta opisi...
SEO taktika za dugoročne rezultate u kombinaciji sa plaćenim oglasima za brza poboljšanja (ako je PPC nešto što vas zanima).
Pažljiva izgradnja backlinkova na različitim domenama sa visokim autoritetom domene.


Kvalitetno pisanje članaka, kako bi sadržaj vaše stranice bio uvijek svjež i podsticao povratni promet.
Pejzaž pretraživanja se stalno razvija. Da bi se visoko rangirali na Google pretrazi, morate uložiti u prave SEO usluge prilagođene potrebama, zahtjevima i ciljnim kupcima vašeg poslovanja. Jednostavno oslanjanje na staru SEO taktiku nije dovoljno za održavanje snažnog prisustva na mreži – potrebno je pronaći pouzdanu SEO kompaniju koja može podići vaše napore u digitalnom marketingu.

Webmajstor je SEO kompanija fokusirana na klijente. Naši SEO stručnjaci sarađuju sa našim klijentima kako bi razvili personalizovane SEO strategije koje pokreću dugoročnu profitabilnost. Koristeći dokazanu, efikasnu i efektivnu metodologiju, u mogućnosti smo da kreiramo visokokvalitetne, mjerljive rezultate.

Obavezujemo se na poštenje i ličnu odgovornost u našem radu. Ne pridržavaju se sve SEO firme ove vrste principa i njihovi klijenti često plaćaju cijenu. Kao pružalac usluga internet marketinga i optimizacije pretraživača za naše klijente, mi konstantno nastojimo da postignemo bolje rangiranje, bolji promet i konverzije, te pozitivan ROI za web stranice naših klijenata.

Zašto je SEO dobra investicija

Svaki vlasnik kompanije želi više novca, svi žele bolje profitne marže. SEO ti štedi novac. Evo kako: 

Zamislite da je SEO uposlenik firme: Radi čitav dan, čak i kada svi ostali spavaju. Nikada ne javlja da je bolestan. SEO nikada ne uzima odmor. 

Ne, SEO se neće javiti na telefon, ali uz njegovu pomoć nastavit će da zvoni. Ispravno napravljen SEO će usmjeriti kupce na vašu web stranicu i staviti ih ispred vaših proizvoda.

Proveli smo godine usavršavajući našu SEO strategiju. Ono što smo naučili ne radi samo za naše klijente, već funkcioniše i za našu web stranicu.
Izvlačimo maksimum iz naših organskih rezultata. Toliko vjerujemo u SEO da se isključivo oslanjamo na njega. To je žila kucavica našeg posla.

Neka ovo bude zapamćeno: vjerovatno ne biste bili ovdje da nismo napravili SEO kako treba. Kako ste pronašli ovu stranicu? Sa Google pretragom? Ako jeste, vi ste primjer kako SEO radi za nas. Dopustite nam da sada napravimo da radi i za tvoj posao.
Kontaktirajte nas za bolje pozicije

FAQ

Najčešća pitanja o optimizaciji za pretraživače

Koliko košta implementacija SEO kampanje?

Preporučljivo je SEO raditi sa iskusnom agencijom ili timom stručnjaka. Iznos koji bi trebali očekivati ​​da platite usklađen je s obimom posla koji je potreban da bi se osigurao uspjeh. Digitalna agencija ili SEO stručnjak će poslati ponudu nakon detaljne analize projekta i tržišta nakon što iznesete svoja očekivanja. Prosječna mjesečna usluga je 1300 KM za projekte na prostorima BiH. 

Da li ja mogu sam da radim SEO?

Da, možete – potrebno je malo znanja i učenja. Metodom pokušaja i grešaka, moguće je implementirati osnovnu SEO strategiju na cijeloj web stranici. Međutim, SEO oduzima mnogo vremena i da bi radili pravilno morate uzeti u obzir i tehnički SEO i On page SEO. Ono što je još važnije morate biti u toku sa promjenama algoritama na različitim pretraživačima.

Šta utiče na SEO rangiranje?

Postoje tri faktora koji direktno utiču na SEO rangiranje, čak i ako ste implementirali samo osnovnu strategiju pretraživanja na svom sajtu. Najvažniji faktori su:

Vrijeme učitavanja stranice - Ako se web stranica učitava presporo, vaši posjetioci ć vjerovatno otići na stranicu konkurenta. Google (i drugi pretraživači) će rangirati vašu web stranicu jako loše zbog sporog vremena učitavanja stranice. Ovo je nešto na šta treba obratiti posebnu pažnju. 

Odabir ključnih riječi - Ključne riječi moraju biti pažljivo odabrane kako bi vaša web stranica bila prikazana pod ispravnim pojmovima za pretraživanje koje vaš kupac traži.

Kreiranje sadržaja – Ako kreirate kvalitetan sadržaj na  web stranici, publika će vas brzo i lako pronaći. Ovo povećava vrijeme zadržavanja što povećava rangiranje na pretraživačima.

Hoće li pisanje blog postova pomoći u rangiranju?

Blogovi pomažu u rangiranju kompletne web stranice. Google roboti traže sadržaj na vašoj web stranici koji će dovoljno dobro odgovoriti na pitanja korisnika.  Dakle, stvaranjem i dijeljenjem kvalitetnih i detaljnih blogova koji se bave relevantnim temama u vašoj industriji, vjerovatno ćete biti identifikovani kao autoritet tražene teme. Uz SEO taktike na stranici, pretraživači će lakše pronaći vaš blog. 

Je li SEO bolji od Google oglašavanja?

SEO i plaćeno Google oglašavanje rade zajedno kako bi unaprijedili vašu web stranicu i pozicionirali vaš brend kao autoritet u industriji. SEO vam često daje daleko bolji povrat ulaganja u poređenju sa plaćenim oglašavanjem. To ne znači da je SEO jeftin i lagan, potrebno je dosta vremena i resursa da se sve podesi i dovede do konačnog cilja. Dugoročno nagrade su ogromne i održive.

CJENOVNIK

Svi paketu su bazirani na mjesečnom nivou. Po narudžbi možemo napraviti i jednokratnu SEO implementaciju.

Iz dosadašnjeg iskustva prvi rezultati se vide nakon 2-3 mjeseca, a naš prijedlog je da se SEO radi minimalno 6 mjeseci kako bi došli do prvih efektivnijih rezultata.

Paket 1

800 KM
Istraživanje ključnih riječi
Tehnical SEO
2 backlink/guest post mjesečno
2 blog posta mjesečno
Mjesečno izvještavanje o aktivnostima i rezultatima
NARUČI

Paket 2

1000 KM
Istraživanje ključnih riječi
Tehnical SEO
3 backlinka/guest post mjesečno
3 blog posta mjesečno
Mjesečno izvještavanje o aktivnostima i rezultatima
NARUČI

Paket 3

1200 KM
Istraživanje ključnih riječi
Tehnical SEO
4 backlinka/guest post mjesečno
4 blog posta mjesečno
Mjesečno izvještavanje o aktivnostima i rezultatima
NARUČI

Naruči besplatnu SEO analizu svoje web stranice

SEO analizu web stranice šaljemo u roku 24 sata putem email-a.
Naruči SEO analizu

Šta je tehnički SEO i zašto je važan?

Prema statistici, sada postoji oko 3,5 milijarde korisnika pametnih telefona širom svijeta. Ovaj ogromni rast korištenja pametnih telefona potaknuo je Google da pokrene nadogradnju algoritma koji će veću pažnju davati brzini web stranice prilikom rangiranja.

Google danas može kazniti web stranice sa lošom strukturom za mobilne uređaje i sporim učitavanjem. Bez kvalitetne  intervencije, ovi tehnički problemi sa SEO-om mogu biti uzrok naglog pada pozicija na Google search-u, samim tim i veliki gubitak organskog prometa.

Obzirom da stranice koje se nalaze na prvim pozicijama organskog pretraživanja dobijaju skoro 35% klikova, pad pozicija mogao bi biti itekako štetan za vaše poslovanje.

Tehnical SEO: Prvi korak u kreiranju boljih pozicija

U moru nadogradnji algoritama koje Google lansira svi imaju isti cilj: Pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Tehnički SEO na stranici uključuje nekoliko komponenti, kao što su brzina web stranice i kvalitet sadržaja. Ovi faktori su ključni za rangiranje web stranice. Prema Google podacima, brzina učitavanja web stranice od 10 sekundi može povećti stopu napuštanje stranice od 100%. Kašnjenje od jedne sekunde može dovesti do pada posjete od 20%. 


Nemojte čekati da tehnički problemi izazovu negativne posljedice za SEO na vašoj web stranici. Uložite sada u tehničku optimizaciju web stranice i kasnije uštedite vrijeme i novac.

Tehničke SEO usluge

SEO Tehnička Analiza
Uradimo tehničku SEO analizu kako bi identifikovali i popravili tehničke probleme vaše web stranice. Tehnička analiza uključuje ključne tačke, uključujući mobilne performanse, internu strukturu linkova, brzinu stranice, XML mapu, robot.txt i arhitekturu web stranice. Koristeći rezultate analitike, razvijamo kratkoročna i dugoročna rješenja za poboljšanje iskustva vaših posjetioca na web stranici.
Analiza Konkurencije
Dobijate potpuni pregled vaše konkurencije i na osnovu toga odredite svoje mogućnosti i želje za rangiranjem. Naš tehnički SEO konsultant procjenjuje realizaciju ključnih riječi vaše konkurencije, tehnički profil i profil backlinkova. Ovi procesi omogućuju nam stvaranje strategija koje će pružiti jasnu prednost u vašoj niši.
Optimizacija Brzine
Već smo ranije spomenuli da brzina web stranice utiče na rangiranje, a što je još važnije, utiče na online iskustvo vaših kupaca. Naši tehnički SEO konsultanti rade na poboljšanju datoteka kako bi se smanjila veličina CSS, JavaScript i HTML fajlova. Radimo na optimizaciji koda, smanjujemo preusmjeravanja, koristimo predmemoriju browsera i poboljšavamo vrijeme odgovora na hostingu.
Tehnički SEO ključan je za online uspjeh. Uz odgovarajuću SEO strategiju za tehničku optimizaciju, možete odma poduzeti mjere za njihovo rješavanje i osigurati da svi SEO elementi rade ispravno. Iskoristite naše SEO usluge u svoju korist i ostvarite profitabilan rast. 

Radili smo za mnoge klijente na poboljšanju njihove digitalne prisutnosti. O kvaliteti naših tehničkih SEO usluga pročitajte na našem blogu.
Zahtjev za ponudu
Spremni

za saradnju?
[email protected]
Budite među prvima 
na Google pretrazi.
Nalazimo se na adresi

Džemala Bijedića 279, 71000 Sarajevo

71-75 Shelton Street, London
WC2H 9JQ, UK
Nazovite nas

+387 62 092 827
pencillicensechart-barssmile linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram