Zakaži sastanak

Održan 2. SDM - učesnici oduševljeni predavanjima

Druženje, edukacija, networking, vrhunski predavači i super atmosfera obilježili su druženje na 2. Sarajevo Digital Marketing seminaru. U hotelu Ibis Sarajevo regionalni digital marketing stručnjaci nesebično su podjelili svoje znanje sa oko 100 učesnika konferencije. Razgovaralo se o mnogim aktuelnim temama iz svijeta digitalnog marketinga: Facebook i Google oglasima, targetiranju ciljnih skupina, optimizaciji reklamnih kampanja…

Seminar je otvorio Dušan Pilipović sa predavanjem o optimizaciji budžeta digitalnih kampanja. Nastavio je Andrej Tonković marketing direktor agencije Arbona iz Hrvatske koji je govorio o tehnikama marketinga na Facebooku.

Jedno od najzapaženijih predavanja održao je i SEO stručnjak iz Srbije Nenad Pantelić koji je održao i jednodnevnu radionicu o Google oglasima.

Predavanja su naišla na fantastične reakcije učesnika, Faris Začina, CEO kompanije Minstry Of Programing održao je izuzetno predavanje o povezivanju kulture firme i brenda te zanimljivim i originalnim metodama marketinga za mala i srednja preduzeća. Prema ocjenama publike najbolje predavanje na seminaru održao je fantastični predavač i vrhunski stručnjak iz oblasti digtalnog marketinga Nedim Šabić koji je govorio o digital marketing strategijama. Originalan pristup, zabavno predavanje i genijalne marketinške solucije obilježile su Nedimovo predavanje. Šabić je još jednom pokazao zašto su ga u svojim digitalnim kampanjama angažovale najveće svjetske kompanije.

“Jasan cilj, odnosno persona kojoj se obraćamo u marketing kampanjama, analiziranje njenih navika, kada ustaje, šta radi, kako provodi dan i šta joj i kada joj nudimo naš proizvod i uslugu? Moramo znati odgovore na sva ta pitanja ukoliko želimo uspjeti sa kampanjom ” Nedim Šabić

GIZ prepoznao značaj edukacije

Jedan od prokrovitelja ovogodišnjeg seminara je njemačka razvojna organizacija Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)

U digitalnom svijetu sve se dešava izuzetnom brzinom, stvari se mijenaju iz dana u dan, ono što ste danas znali sutra ne vrijedi pa je izuzetno važno konstanto se educirati. Digitalizacija je bitan preduvjet rasta i razvoja ekonomije u globalnim razmjerama, zbog toga smo odlučili podržati SDM konferenciju te smo ih sponzorirali kao i učešće kompanija koje dolaze iz sektora drvoprerade, prerade metala i turizma, izjavili su iz GIZ-a.

Na konferenciji je promovirana i projektna webplatforma koju je GIZ pokrenuo ove godine www.b2bit.ba. A pod pokroviteljstvom Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) organizovane su i posebne radionce.

Naravno dugujemo i veliku zahvalnost našim partnerima IUS-u i GIZ-u a kao nastavak saradnje sa International University of Sarajevo najvljujemo i besplatne edukacije za njihove polaznike.

Medijski pokrovitelj ovogodišnjeg Sarajevo Digital Markting seminara je portal Oslobodjenje.ba.

ZADNJE

30/01/2023
Rent a Car - Kako se boriti sa velikim agencijama?

Usluge iznajmljivanja automobila mogu biti pravna noćna mora za vlasnike agencija. Konkurencija se toliko raširila da ih samo u blizini aerodroma ima na desetine, a da ne spominjemo da svaki hotel ima agenciju sa kojom sarađuje.


18/09/2022
5 načina da iskoristite digitalni i tradicionalni marketing

Digitalni marketing je neophodan, ali ne zaboravite tradicionalni marketing za jos bolje rezultate. Sada više nego ikad, potrošači istražuju proizvode i usluge na mreži prije kupovine. Čak i u standardnim prodavnicama, 82 posto korisnika pametnih telefona traži recenzije ili informacije o proizvodu koji će kupiti. Stoga je logično da 99 posto poduzeća planira povećati ulaganja […]


21/05/2022
Garderoba - izrada web shopa i čak 93 prodata artikla

eCommerce platforme doživjele su značajan razvoj u posljednjih nekoliko godina. Od pandemije, svi modni brendovi su bili zainteresovani za redizajn svojih web stranica,


Spremni

za saradnju?
info@webmajstor.ba
Budite među prvima 
na Google pretrazi.
Nalazimo se na adresi

Džemala Bijedića 279, 71000 Sarajevo
Nazovite nas

+387 61 456 453
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram