Održan 2. SDM - učesnici oduševljeni predavanjima

Druženje, edukacija, networking, vrhunski predavači i super atmosfera obilježili su druženje na 2. Sarajevo Digital Marketing seminaru. U hotelu Ibis Sarajevo regionalni digital marketing stručnjaci nesebično su podjelili svoje znanje sa oko 100 učesnika konferencije. Razgovaralo se o mnogim aktuelnim temama iz svijeta digitalnog marketinga: Facebook i Google oglasima, targetiranju ciljnih skupina, optimizaciji reklamnih kampanja…

Seminar je otvorio Dušan Pilipović sa predavanjem o optimizaciji budžeta digitalnih kampanja. Nastavio je Andrej Tonković marketing direktor agencije Arbona iz Hrvatske koji je govorio o tehnikama marketinga na Facebooku.

Jedno od najzapaženijih predavanja održao je i SEO stručnjak iz Srbije Nenad Pantelić koji je održao i jednodnevnu radionicu o Google oglasima.

Predavanja su naišla na fantastične reakcije učesnika, Faris Začina, CEO kompanije Minstry Of Programing održao je izuzetno predavanje o povezivanju kulture firme i brenda te zanimljivim i originalnim metodama marketinga za mala i srednja preduzeća. Prema ocjenama publike najbolje predavanje na seminaru održao je fantastični predavač i vrhunski stručnjak iz oblasti digtalnog marketinga Nedim Šabić koji je govorio o digital marketing strategijama. Originalan pristup, zabavno predavanje i genijalne marketinške solucije obilježile su Nedimovo predavanje. Šabić je još jednom pokazao zašto su ga u svojim digitalnim kampanjama angažovale najveće svjetske kompanije.

“Jasan cilj, odnosno persona kojoj se obraćamo u marketing kampanjama, analiziranje njenih navika, kada ustaje, šta radi, kako provodi dan i šta joj i kada joj nudimo naš proizvod i uslugu? Moramo znati odgovore na sva ta pitanja ukoliko želimo uspjeti sa kampanjom ” Nedim Šabić

GIZ prepoznao značaj edukacije

Jedan od prokrovitelja ovogodišnjeg seminara je njemačka razvojna organizacija Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)

U digitalnom svijetu sve se dešava izuzetnom brzinom, stvari se mijenaju iz dana u dan, ono što ste danas znali sutra ne vrijedi pa je izuzetno važno konstanto se educirati. Digitalizacija je bitan preduvjet rasta i razvoja ekonomije u globalnim razmjerama, zbog toga smo odlučili podržati SDM konferenciju te smo ih sponzorirali kao i učešće kompanija koje dolaze iz sektora drvoprerade, prerade metala i turizma, izjavili su iz GIZ-a.

Na konferenciji je promovirana i projektna webplatforma koju je GIZ pokrenuo ove godine www.b2bit.ba. A pod pokroviteljstvom Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) organizovane su i posebne radionce.

Naravno dugujemo i veliku zahvalnost našim partnerima IUS-u i GIZ-u a kao nastavak saradnje sa International University of Sarajevo najvljujemo i besplatne edukacije za njihove polaznike.

Medijski pokrovitelj ovogodišnjeg Sarajevo Digital Markting seminara je portal Oslobodjenje.ba.


ZADNJE

25/01/2021
Kako je SEO koristan u poslovanju malih i srednjih preduzeća

Lokalni SEO je strategija optimizacije pretraživača koja pomaže vašem poslu da bude primjetniji u rezultatima lokalnog pretraživanja na Googleu. Bilo koja kompanija koja ima fizičku lokaciju ili opslužuje geografsko područje može imati koristi od lokalnog SEO-a. Ako na Googleu tražite bilo koju važnu ključnu riječ povezanu s vašim poslom i ispod nje se pojavi mapa […]


27/10/2020
Kako smo plazi.ba povećali organski promet za 300%

Plaza.ba je lider u maloprodaji kozmetike i poznat je po tome što je jedan od prvih koji je zakoračio na isto tržište u BiH.


20/10/2020
Kako promet na web stranici može dovesti do konverzije?

Ove sedmice u rubrici pitanja i odgovori, dobili smo nekoliko identičnih pitanja. Ono glasi: „Dobivam dobar promet na svojoj web stranici, ali ne ostvarujem konverzije. Upravo smo preuredili svoju web stranicu i stiže još sadržaja, posebno na prvih nekoliko stranica kako bi ih napravili dužim. Zašto se ovo događa? Šta mogu učiniti za povećanje konverzije?“ […]


Spremni

za saradnju?
info@webmajstor.ba
Budite među prvima 
na Google pretrazi.
Nalazimo se na adresi

Maglajska 1, 71000 Sarajevo
Nazovite nas

+387 61 770 876
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram