Kako trajno izbrisati Facebook profil | Webmajstor

Jesu li društvene mreže svjetski vodeći problem? Pozdravite se sa svim „prijateljima“ slijedeći ove upute. Evo kako izbrisati Facebook.

Nedavna dešavanja oko privatnosti profila možda vas navedu na razmišljanje da neko vrijeme odmorite od Facebook-a. Naravno, to nije opcija za svakoga, jednostavno povečajte sigurnost vašeg profila u postavkama.

Ukoliko ste ipak spremni za odmor od društvenih mreža, evo nekoliko načina kako izbrisati Facebook profil.

Facebook vam daje dvije opcije: brisanje i dekativiranje.

Kako deaktivirati Facebook

Ovaj način nije mogao biti lakši. Kliknite na padajući izbornik u gornjem desnom uglu ekrana i izaberite Settings/Postavke. Kliknite na General/Općenito u gornjem lijevom uglu. Edit/Uredi pored Manage Account/Upravljanje računom. Spustite se prema dole i vidjet ćete opciju Deactivate My Account/Deaktivirajte svoj korisnički račun.

Ukoliko ste na mobilnom uređaju i koristite Facebook aplikaciju idite na Postavke> Postavke računa> Općenito> Upravljanje računom> Deaktivacija.

Facebook to ne prihvata tako lahko, sve će učiniti kako bi vas zadržali, uključujući i emocionalnu ucjenu o tome kako ćete nedostajati vašim prijateljima.

Iz tog razloga „Deaktivacija“ nije definitivno brisanje računa. Vaša vremenska linija će nestati, nećete imati pristup web-lokaciji ili vašem nalogu putem aplikacije za mobilne uređaje, prijatelji vas ne mogu označiti niti vas kontaktirati i izgubit ćete pristup svim onim uslugama koje koriste (ili zahtjevaju) Facebook prijavu. Zašto Facebook neće obrisati profil? Odgovor je, kako bi ga mogli kasnije ponovo aktivirati.

Kako izbrisati Facebook

Da biste u potpunosti izbrisali Facebook nalog, idite na stranicu facebook.com/help/delete_account.

Imajte na umu da prema pravilima o korištenju podataka na Facebook-u nakon što uklonite informacije sa vašeg profila ili izbrišete svoj nalog, kopije tih informacija mogu ostati vidljive na drugim mjestima u onoj mjeri u kojoj su dijeljenje sa drugima.

Primjer: ako ste napisali status ili komentar na fotografiju, on će ostati i nakon brisanja profila. Neki od vaših postova i fotografija mogu se čuvati oko 90 dana nakon brisanja, ali samo na Facebook serverima, neće biti dostupno na vašem profilu.

Brisanje drugih profila

Ako želite obavijestiti Facebook o korisniku koji znate da ima manje od 13 godina, možete prijaviti njegov račun.

Postoji poseban obrazac koji traži uklanjanje računa za osobe koje su medicinski nesposobne i zbog toga ne mogu koristiti Facebook. Da bi ovo funkcionisalo, podnosilac zahtjeva mora dokazati da je staratelj osobe (kao što je punomoć), kao i ponuditi službenu bilješku od doktora ili zdravstvene ustanove koji navodi nesposobnost.

Ako je korisnik preminuo, nasljednik profila - Facebook prijatelj kojeg je vlasnik računa odredio prije nego što je umro - može dobiti pristup vremenskoj crti te osobe nakon što ga odobri Facebook. Naslijeđeni kontakt treba da pošalje dokumentaciju, kao što je potvrda o smrti, ako želite Facebook će izbrisati njegov profil.


ZADNJE

29/08/2021
Za 12 mjeseci od 0 do 22.000 organskih posjetioca

U augustu 2020. dobili smo upit da radimo SEO za kozmetički salon Allure koji se nalazi u Sarajevu. Postojeći web sajt nije generisao promet, odnosno, nije služio svrsi.


20/10/2020
24/03/2021
Kako plaćeno oglašavanje utiče na SEO (Da li je 1+1=3?)

SEO (Search Engine Optimization)i SEM (Search Engine Marketing) zajedno mogu donijeti bolje rezultate od primjenjivanja jednog ili drugog pojedinačno.


20/10/2020
25/01/2021
Kako je SEO koristan u poslovanju malih i srednjih preduzeća

Lokalni SEO je strategija optimizacije pretraživača koja pomaže vašem poslu da bude primjetniji u rezultatima lokalnog pretraživanja na Googleu.


20/10/2020
Spremni

za saradnju?
info@webmajstor.ba
Budite među prvima 
na Google pretrazi.
Nalazimo se na adresi

Maglajska 1, 71000 Sarajevo
Nazovite nas

+387 61 770 876
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram