Instagram i Facebook oglašavanje | Webmajstor.ba

Instagram i Facebook oglašavanje

 

Marketing na društvenim mrežama ima 100% veću mogućnost da dovede ciljanu skupinu na Vaš sajt, nego što to ima tradicionalni marketing.

Na temelju jedinstvenih ciljeva vaše tvrtke, naš će tim odabrati najbolje formate oglasa za Vaše poslovanje i dizajnirati oglase u stilu Vašeg brenda koja će privući Vaše ciljane i idealne klijente. Preciznim ciljanjem publike pomažemo da se oglasi predstavljaju onima za koje je najvjerojatnije da su zainteresirani za Vaše proizvode i usluge. Oglašavanje na društvenim mrežama uključuje:

 

  • Plan strategije
  • Analiza tržišta i konkurencije
  • Razvoj brenda na društvenim mrežama
  • Upravljanje oglasima
  • Komunikacija s korisnicima
  • Kreiranje sadržaja
  • Optimizacija konverzija

Prednosti oglašavanja na društvenim mrežama

Povećanje popularnosti brenda

Putem društvenih mreža razvijate svijest o vašem brendu, dugoročno se povezujete s korisnicima i povećavate promet na web stranici.

Povećanje popularnosti brenda

Više od 50% korisnika Facebook-a kupili su neki artikal zbog pozitivnih ocjena i komentara na Facebooku.

Razvoj publike

Sticanje povjerenja korisnika u proizvod, uslugu i kompaniju, ostvarenu kroz interakciju unutar društvene mreže.

Baza potencijalnih kupaca

Marketing na društvenim mrežama Vam omogućuje da izgradite bazu potencijalnih kupaca u stalne klijente.

Facebook oglašavanje

Facebook je pogodna platforma za vizuelno predstavljanje proizvoda i njihovo predstavljanje kupcima. Cilj Facebook marketinga je da stupi u direktan kontakt sa klijentima. Jednostavan način interakcije omogućava kompanijama da imaju koristi od povratnih informacija i ideja svojih pretplatnika i da učvrste svoju lojalnost među klijentima. Sa autentičnim i profesionalnim  izgledom, imidž kompanije se može značajno poboljšati i pristupiti novim potencijalnim kupcima. Kao poduzetnik, imate priliku oglašavati se na Facebooku po niskoj cijeni, čime ćete privući veći broj posjetioca na svoju web stranicu i tako generisati nove klijente.

Instagram oglašavanje

Instagram je sve popularniji kako među pojedincima tako i među kompanija. Instagram marketing Vam pruža mogućnost da dosegnete do svoje ciljne grupe i promovišete svoju kompaniju. Ukoliko se napravi profesionalna marketinška strategija, Instagram profili s nekoliko pretplatnika mogu vrlo brzo dobiti mnogo više i prerasti u velike zajednice. Međutim, pored ogromnog potencijala, postoji i  rizik. Neprofesionalni pristupi pojedinaca ili agencije ne samo da mogu narušiti imidž kompaniji, mogu dovesti i do velike ekonomske štete. Da bi se to izbjeglo, preporučuje se profesionalna briga o profilima od strane edukovanih osoba za društvene medije.