Zakaži sastanak

HUB387 - SEO optimizacija

05/09/2023

Cilj kampanje je bio postizanje pozicija u TOP 3 rezultata na Google pretrazi za ključne riječi "coworking space" i "coworking space Sarajevo". Kampanja je uspješno ostvarena u roku od 6 mjeseci. U nastavku ćemo detaljnije opisati proces izrade i postignute rezultate.

Proces izrade:

  1. Tehnička SEO optimizacija: Prvi izazov koji smo identifikovali bilo je sporo učitavanje web stranice, koje je iznosilo 49 sekundi. To je jako loše za SEO jer Google konstantno stavlja fokus na brzinu web stranice. Stoga smo prvo poduzeli tehničku optimizaciju web stranice kako bismo smanjili vrijeme učitavanja i poboljšali korisničko iskustvo na mobilnim uređajima.
  2. On Page SEO: Nakon što smo završili tehničku optimizaciju, fokusirali smo se na unapređenje samog sadržaja na web stranici. To uključuje optimizaciju ključnih riječi, kreiranje novog i relevantnog sadržaja vezanog za coworking prostore. Ovo je povećalo relevantnost web stranice za ciljne ključne riječi.
  3. Off Page SEO: Off Page SEO strategija usmjerila se na izgradnju autoriteta domena i kreiranje backlinkova visoke kvalitete. Radili smo na povećanju broja referentnih web stranica koje su linkovale ka HUB387, čime smo poboljšali njegovu reputaciju i rangiranje na Googleu.

Rezultati:

Nakon provedene SEO kampanje, postigli smo traženi cilj da HUB387 bude rangiran u TOP 3 rezultata na Google pretrazi za ključne upite "coworking space" i "coworking space Sarajevo" u roku od 3 mjeseca. Ovaj uspjeh donosi veći broj posjetilaca na web stranicu, poboljšava prepoznatljivost brenda i povećava šanse za privlačenje novih članova.

SEO optimizacija nije jednokratni proces, već zahtijeva kontinuirani rad na održavanju i unapređenju rezultata. HUB387 će trebati nastaviti s praćenjem performansi web stranice i prilagoditi svoju strategiju kako bi održao visoko rangiranje na Google pretrazi.

ZADNJE

05/09/2023
HUB387 - SEO optimizacija

Cilj kampanje je bio postizanje pozicija u TOP 3 rezultata na Google pretrazi za ključne riječi "coworking space" i "coworking space Sarajevo". Kampanja je uspješno ostvarena u roku od 6 mjeseci. U nastavku ćemo detaljnije opisati proces izrade i postignute rezultate. Proces izrade: Rezultati: Nakon provedene SEO kampanje, postigli smo traženi cilj da HUB387 bude […]


30/01/2023
Rent a Car - Kako se boriti sa velikim agencijama?

Usluge iznajmljivanja automobila mogu biti pravna noćna mora za vlasnike agencija. Konkurencija se toliko raširila da ih samo u blizini aerodroma ima na desetine, a da ne spominjemo da svaki hotel ima agenciju sa kojom sarađuje.


18/09/2022
5 načina da iskoristite digitalni i tradicionalni marketing

Digitalni marketing je neophodan, ali ne zaboravite tradicionalni marketing za još bolje rezultate. Sada više nego ikad, potrošači istražuju proizvode i usluge na mreži prije kupovine.


Spremni

za saradnju?
[email protected]
Budite među prvima 
na Google pretrazi.
Nalazimo se na adresi

Džemala Bijedića 279, 71000 Sarajevo

71-75 Shelton Street, London
WC2H 9JQ, UK
Nazovite nas

+387 62 092 827
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram