Zakaži sastanak

Hotel koji želi više direktnih rezervacija bez provizije

18/05/2022

Dok turizam u BiH cvjeta, posrednici kao što su Booking i Airbnb zadovoljno trljaju ruke. Razlog je vrlo jednostavan - hoteli imaju veliku popunjenost, a jako malo ili nikako direktnih rezervacija. Mnogi hoteli i vlasnici smještaja nemaju čak ni web stranicu.

Ljudi jesu navikli na Booking i slične platforme sigurno donose veliki broj rezervacija. Međutim, u svijetu se sve više priča o direktnim rezervacija. Kupci koji često putuju znaju da mogu dobiti bolju cijenu ukoliko vas kontakiraju direktno i upravo se to sve više praktikuje.

Zašto su direktne rezervacije važne?

Uzet ćemo primjer da soba u hotelu košta 80,00 KM, to znači da će okvirno oko 10,00 KM ići na troškove rezervacije. Ako hotel, u prosjeku ima 5 dnevnih rezervacija, to znači da hotel mora izdvojiti 50,00 KM za troškove provizije. Ako sezona u ljetnom periodu traje 100 dana, hotel na proviziju u tom periodu mora izdvojiti 5000,00 KM. Ukoliko hotel tokom čitave godine svaki dan ima 5 novih rezervacija, na proviziju ide 18,250 KM.

Direktnim rezervacijama imamo veće prihode, a kakvi su nam troškovi?

Za početak potrebno je napraviti web stranicu, prilikom izrade sajta uraditi SEO, a zatim krenuti sa Google oglašavanjem kako bi došli do bržih rezultata.

Benefit direktnih rezervacija i digitalnog marketinga prepoznali su iz Ville Harmony te su nas odlučili angažovati za izradu nove stranice.

Na web stranici istakli smo ono što je najbitnije gostima hotela - jednostavan pregled soba, informacije o parkingu i udaljenost od centra grada, te ture po BiH, ukoliko to hotel nudi. Nakon što smo napravili grafički prijedlog prešli smo na izradu web stranice.

ZADNJE

05/09/2023
HUB387 - SEO optimizacija

Cilj kampanje je bio postizanje pozicija u TOP 3 rezultata na Google pretrazi za ključne riječi "coworking space" i "coworking space Sarajevo". Kampanja je uspješno ostvarena u roku od 6 mjeseci. U nastavku ćemo detaljnije opisati proces izrade i postignute rezultate.


30/01/2023
Rent a Car - Kako se boriti sa velikim agencijama?

Usluge iznajmljivanja automobila mogu biti pravna noćna mora za vlasnike agencija. Konkurencija se toliko raširila da ih samo u blizini aerodroma ima na desetine, a da ne spominjemo da svaki hotel ima agenciju sa kojom sarađuje.


18/09/2022
5 načina da iskoristite digitalni i tradicionalni marketing

Digitalni marketing je neophodan, ali ne zaboravite tradicionalni marketing za još bolje rezultate. Sada više nego ikad, potrošači istražuju proizvode i usluge na mreži prije kupovine.


Spremni

za saradnju?
[email protected]
Budite među prvima 
na Google pretrazi.
Nalazimo se na adresi

Džemala Bijedića 279, 71000 Sarajevo

71-75 Shelton Street, London
WC2H 9JQ, UK
Nazovite nas

+387 62 092 827
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram