Zakaži sastanak

Google Page Speed 99/100 za mobilnu verziju

06/03/2022

Iz kompanije Varumin javili su se za razvoj nove web stranice i implementaciju marketing strategije koja bi dovela do povećanja prodaje njihovog antikancer proizvoda.

Prethodni sajt nije služio svrsi, narudžbu nije bilo moguće izvršiti, a sadržaj je kopiran sa drugih sajtova. Od marketinga radili su promociju članaka na lokalnim portalima.

Solucija

Napraviti novi web sajt, koji će biti jednostavan za upotrebu.
Prosječan kupac Varumin proizvoda ima 40+ godina, web stranica mora pružiti detaljna informacije, ali da tekst ne odvlači previše pažnje, te najjednostavniju formu za narudžbe.

Za oglašavanje ćemo koristiti Facebook i Google Search kampanju. Facebook iz razloga jer se njihova ciljna skupina nalazi upravo tamo, a search kampanju, za one koji traže na Google pretrazi informacije kako se izliječiti od raka, kako popraviti imunitet i sl. Klijentu trebaju instant rezultati, te su ove dvije platforme trenutno najbolje, za dugoročne rezultate svakako treba raditi SEO.

99% kupaca dolazi sa mobilnih uređaja. Google odavno najavljuje da mu je prioritet optimizacija za mobilne uređaje. Idealan klijent da sajt približimo "stotki" što više i da imamo nižu cijenu klikova.
Brzinu i prilagođenost mobilnim uređajima možete izmjeriti na Google Page Speed.

Na web stranici istakli smo najvažnije dijelove, na nekoliko pozicija dodali CTA (Call To Action) i omogućili efikasnije indeksiranje web stranice od strane svih pretraživača.

Rezultati

Za mobilnu verziju dobili smo ocjenu 99/100 na Google Page Speed.

Tokom cijele kampanje obavještavali smo klijenta o njegovom napretku kroz mjesečne izvještaje.

Bitno je napomenuti da u zadnje vrijeme koristimo Oxygen builder za većinu sajtova koje radimo u
WordPress-u.
Savršen balans fleksibilnosti i performansi koji nam je pomogao da dođemo do gore navedenih rezultata!

ZADNJE

21/05/2022
Garderoba - izrada web shopa i čak 93 prodata artikla

eCommerce platforme doživjele su značajan razvoj u posljednjih nekoliko godina. Od pandemije, svi modni brendovi su bili zainteresovani za redizajn svojih web stranica, a njihov put pratile su i manje trgovine koje do tada posebnu pažnju nisu davale online poslovanju. Pregled projekta Garderoba.ba je e-trgovina posebno dizajnirana za muškarce koji se odupiru masama i prate […]


18/05/2022
Hotel koji želi više direktnih rezervacija na koje ne plaća proviziju

Dok turizam u BiH cvjeta, posrednici kao što su Booking i Airbnb zadovoljno trljaju ruke. Razlog je vrlo jednostavan - hoteli imaju veliku popunjenost, a jako malo ili nikako direktnih rezervacija.


23/03/2022
Šta je gerila marketing? Primjer za inspiraciju vašeg brenda

Riječ "gerila" djeluje vrlo intenzivno, podsjeća na pobune i sukob. Dodajte pored te riječi "marketing" i to će natjerati mnoge ljude da kažu: "Štaaa?"


Spremni

za saradnju?
info@webmajstor.ba
Budite među prvima 
na Google pretrazi.
Nalazimo se na adresi

Džemala Bijedića 279, 71000 Sarajevo
Nazovite nas

+387 61 456 453
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram