Zakaži sastanak

Google Page Speed 99/100 za mobilnu verziju

06/03/2022

Iz kompanije Varumin javili su se za razvoj nove web stranice i implementaciju marketing strategije koja bi dovela do povećanja prodaje njihovog antikancer proizvoda.

Prethodni sajt nije služio svrsi, narudžbu nije bilo moguće izvršiti, a sadržaj je kopiran sa drugih sajtova. Od marketinga radili su promociju članaka na lokalnim portalima.

Solucija

Napraviti novi web sajt, koji će biti jednostavan za upotrebu.
Prosječan kupac Varumin proizvoda ima 40+ godina, web stranica mora pružiti detaljna informacije, ali da tekst ne odvlači previše pažnje, te najjednostavniju formu za narudžbe.

Za oglašavanje ćemo koristiti Facebook i Google Search kampanju. Facebook iz razloga jer se njihova ciljna skupina nalazi upravo tamo, a search kampanju, za one koji traže na Google pretrazi informacije kako se izliječiti od raka, kako popraviti imunitet i sl. Klijentu trebaju instant rezultati, te su ove dvije platforme trenutno najbolje, za dugoročne rezultate svakako treba raditi SEO.

99% kupaca dolazi sa mobilnih uređaja. Google odavno najavljuje da mu je prioritet optimizacija za mobilne uređaje. Idealan klijent da sajt približimo "stotki" što više i da imamo nižu cijenu klikova.
Brzinu i prilagođenost mobilnim uređajima možete izmjeriti na Google Page Speed.

Na web stranici istakli smo najvažnije dijelove, na nekoliko pozicija dodali CTA (Call To Action) i omogućili efikasnije indeksiranje web stranice od strane svih pretraživača.

Rezultati

Za mobilnu verziju dobili smo ocjenu 99/100 na Google Page Speed.

Tokom cijele kampanje obavještavali smo klijenta o njegovom napretku kroz mjesečne izvještaje.

Bitno je napomenuti da u zadnje vrijeme koristimo Oxygen builder za većinu sajtova koje radimo u
WordPress-u.
Savršen balans fleksibilnosti i performansi koji nam je pomogao da dođemo do gore navedenih rezultata!

ZADNJE

05/09/2023
HUB387 - SEO optimizacija

Cilj kampanje je bio postizanje pozicija u TOP 3 rezultata na Google pretrazi za ključne riječi "coworking space" i "coworking space Sarajevo". Kampanja je uspješno ostvarena u roku od 6 mjeseci. U nastavku ćemo detaljnije opisati proces izrade i postignute rezultate.


30/01/2023
Rent a Car - Kako se boriti sa velikim agencijama?

Usluge iznajmljivanja automobila mogu biti pravna noćna mora za vlasnike agencija. Konkurencija se toliko raširila da ih samo u blizini aerodroma ima na desetine, a da ne spominjemo da svaki hotel ima agenciju sa kojom sarađuje.


18/09/2022
5 načina da iskoristite digitalni i tradicionalni marketing

Digitalni marketing je neophodan, ali ne zaboravite tradicionalni marketing za još bolje rezultate. Sada više nego ikad, potrošači istražuju proizvode i usluge na mreži prije kupovine.


Spremni

za saradnju?
[email protected]
Budite među prvima 
na Google pretrazi.
Nalazimo se na adresi

Džemala Bijedića 279, 71000 Sarajevo

71-75 Shelton Street, London
WC2H 9JQ, UK
Nazovite nas

+387 62 092 827
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram