Garderoba.ba - izrada web shopa i čak 93 prodata artikla

21/05/2022

eCommerce platforme doživjele su značajan razvoj u posljednjih nekoliko godina. Od pandemije, svi modni brendovi su bili zainteresovani za redizajn svojih web stranica, a njihov put pratile su i manje trgovine koje do tada posebnu pažnju nisu davale online poslovanju.

Pregled projekta

Garderoba.ba je e-trgovina posebno dizajnirana za muškarce koji se odupiru masama i prate najnovije trednove modnih brendova kao što su Palm Angels, Dsquared i Valentino. Sajt je rađen u WooCommercu, spada među najpopularnije platforme i jednostavan je za korištenje i uređivanje artikala.

Zahtjevi za projekat

Iako se radi o eCommerce platformi, ukratko, klijent je imao nekoliko zahtjeva:

  • Moderan dizajn
  • Sortiranje po brendovima
  • Akcije na društvenim mrežama
  • Integracija sa postojećim sistemima unutar skladišta
  • Obavještenje kupcima o rasprodaji

Pristup

Webmajstor tim prolazi kroz detaljnu analizu i zahtjeve kako bi dobili efikasno rješenje koje ispunjava zahtjeve klijenta. Nakon toga, tim daje nacrt i grafički prijedlog web stranice. Nakon potvrde dizajna, počinje razvoj. Ranije smo spomenuli da smo koristili WooCommerce, a dodatno smo koristili Oxygen. Shop će zatim biti testiran i raspoređen na nekoliko testera.

Oglašavanje

Svima je poznato da SEO sporije daje rezultate. Počeli smo sa Google oglašavanjem, a za nagradu smo dobili 93 prodata artikla, za 61 kupca.

Ukoliko i vama treba rješenje za shop i veliki broj kupaca pišite nam na [email protected]

ZADNJE

29/05/2024
Case Study: Tehnička optimizacija i SEO za Web shop mumu.ba

Web shop mumu.ba, specijalizovani za prodaju korejske kozmetike u Bosni i Hercegovini, obratilu su nam se s dva ključna zahtjeva.


01/12/2023
Beecreative.ba - izrada web platforme za freelancere

Beecreative.ba je ambiciozan projekat koji okuplja freelancere iz različitih oblasti, uključujući kreativnu industriju, IT sektor i administraciju. Ova platforma ima za cilj povezivanje freelancera sa malim i srednjim preduzećima koja povremeno trebaju angažovati stručnjake za različite zadatke.


23/11/2023
Stomatološka ordinacija Širbegović - Na vrhu Google pretrage

Cilj kampanje je bio značajno povećanje organskog prometa ka web stranici ordinacije Širbegović, a glavne strategije su uključivale istraživanje ključnih riječi, pisanje visokokvalitetnih blog postova i njihovu optimizaciju za pretraživače.


Webmajstor je registrovan kao OD i na domaćem tržištu radimo na poslovima digitalnog marketinga. Naša specijalnostu su izrada web stranica, SEO i Google oglašavanje. Tim u Londonu radi na razvoju SEO software-a. 
Webmajstor trenutno nije u sistemu PDV-a.
Kontakt
Džemala Bijedića 279, Sarajevo
71-75 Shelton Street, London
+387 61 456 453
Informacije
Politika privatnosti
Zakaži sastanak/konsultacije
Analiza web stranice
SDM seminar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram