18/09/2022
5 načina da iskoristite digitalni i tradicionalni marketing

Digitalni marketing je neophodan, ali ne zaboravite tradicionalni marketing za još bolje rezultate. Sada više nego ikad, potrošači istražuju proizvode i usluge na mreži prije kupovine.

Pročitaj više
23/03/2022
Šta je gerila marketing? Primjer za inspiraciju vašeg brenda

Riječ "gerila" djeluje vrlo intenzivno, podsjeća na pobune i sukob. Dodajte pored te riječi "marketing" i to će natjerati mnoge ljude da kažu: "Štaaa?" Gerila marketing nije neka vrsta borbenog oblika komunikacije.

Pročitaj više
11/11/2021
Koliko vremena je potrebno da budete prvi Google?

Pokrenuli ste novi biznis, sve resurse ste potrošili u opremu, namještaj, izlog, a ostalo je i nešto malo para za izradu web stranice. Standardno, budžet se morao srezati na marketingu.

Pročitaj više
30/04/2021
Definicije SEO-a za manje od 100 riječi

SEO se čini prilično jednostavnim. Odaberete nekoliko ključnih riječi i to je to! Vaša stranica je optimizovana, zar ne? Ne baš. Mnogi ljudi razumiju osnovne principe SEO-a, ali mnogo toga se promijenilo u posljednjih 10 godina. SEO koji danas poznajemo i volimo nije isti SEO koji smo znali i voljeli (ili mrzili) prije 10 godina. […]

Pročitaj više
24/03/2021
Kako plaćeno oglašavanje utiče na SEO (Da li je 1+1=3?)

SEO (Search Engine Optimization)i SEM (Search Engine Marketing) zajedno mogu donijeti bolje rezultate od primjenjivanja jednog ili drugog pojedinačno.

Pročitaj više
25/01/2021
Kako je SEO koristan u poslovanju malih i srednjih preduzeća

Lokalni SEO je strategija optimizacije pretraživača koja pomaže vašem poslu da bude primjetniji u rezultatima lokalnog pretraživanja na Googleu.

Pročitaj više
20/10/2020
Kako promet na web stranici može dovesti do konverzije?

Ove sedmice u rubrici pitanja i odgovori, dobili smo nekoliko identičnih pitanja.  „Imam promet na svojoj web stranici, ali ne ostvarujem konverzije. Upravo smo preuredili svoju web stranicu i stiže još sadržaja, posebno na prvih nekoliko stranica kako bi ih napravili dužim.

Pročitaj više
20/10/2020
18 SEO savjeta za 2020. godinu i šta možete naučiti od njih

Promjenljivost SEO-a jednako je fascinirajuće koliko je i zastrašujuće. Kao marketinški stručnjaci znamo da kako bi dobro pozicionirali naš digitalni sadržaj i povećali rezultate organskog pretraživanja moramo uvijek znati sve novosti koje se tiču Google algoritama i najboljih SEO praksi.

Pročitaj više
20/10/2020
Zašto koristiti Google Ads i kako da nam bude od koristi?

Učinkovitost Google oglašavanja „Zašto koristiti Google AdWords“ i „Da li Google AdWords stvarno radi?“ prilično su česte fraze koje se pretražuju na Google-u, što nam govori da postoji mnogo osoba koje su čule za Google Ads (ranije poznat kao AdWords), ali nisu sigurne može li i na koji način on biti njima od koristi. Vjerujemo […]

Pročitaj više
20/10/2020
5 razloga zašto ne dobivate promet na web stranici

Mnogo je razloga zbog kojih web stranica ili blog ne dobivaju dovoljno prometa. Mnogi postavljaju ista pitanja na SEO forumima „Zašto moj blog ne ostvaruje promet?“

Pročitaj više
Webmajstor je registrovan kao OD i na domaćem tržištu radimo na poslovima digitalnog marketinga. Naša specijalnostu su izrada web stranica, SEO i Google oglašavanje. Tim u Londonu radi na razvoju SEO software-a. 
Webmajstor trenutno nije u sistemu PDV-a.
Kontakt
Džemala Bijedića 279, Sarajevo
71-75 Shelton Street, London
+387 61 456 453
Informacije
Politika privatnosti
Zakaži sastanak/konsultacije
Analiza web stranice
SDM seminar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram