Uradi analizu
web stranice

Nisi zadovoljan/na brzinom web stranice? 
Želiš više posjete i veću prodaju? 
Odgovor se nalazi u ovoj analizi web stranice. Testiraj, analiziraj i optimizuj svoju web stranicu.
Analiza web stranice

Šta sadrži analiza web stranice?

Desetine savjeta za optimizaciju. Jednostavno, lagano i učinkovati. Zagarantovano povećanje prometa.
Sigurnost web stranice
Pretraživači označavaju non https stranice kao nesigurne!
Redirekcije
Presumjerite na pravi način korisnike na web lokaciju, čak i kada se naziv domene promijeni.
Dupli sadržaj na web stranici
Kada imate dupli sadržaj, web stranice mogu izgubiti promet i pozicije na Google pretrazi. Razlog je što Google ne može da odredi koja je verzija relevantnija za određeni upit.
Interni i eksterni linkovi
Povežite linkove sa adekvatnim sadržajem i na taj način popopravite posjetu, pozicije i korisničko iskustvo posjetioca.

Brzina web stranice

Brzina stranice je faktor rangiranja već nekoliko godina. Iz godine u godinu važnost brzine web stranice samo raste. Osim što utiče na konverzije, brzina stranice također je važna za korisničko iskustvo.

Prema nedavno objavljenoj Kissmetrics infografici, ako se stranici učitava duže od 3 sekunde, više od četvrtine korisnika će napustiti sajt i odabrati drugu web stranicu.

Korisnici mobilnih uređaja također očekuju veliku brzinu učitavanja. U istoj anketi, 73% korisnika reklo je da se vraćalo na web stranice koje su se brzo učitavale.

SEO analiza

Naša SEO analiza ne ukazuje samo na greške, već ti dajemo upute korak po korak kako možeš popraviti svaku od njih. Obzirom da je upotreba Google-a u stalnom porastu posljednjih godina, od velike je važnosti da tvoja web stranica bude što bolje rangirana. Analizom provjeravamo da li su H tagovi dobro podešeni, sitemap.xml, robot.txt, neispravni linkovi, dupli sadržaj, dužina naslova, opisa itd.

Backlinkovi

Analiza web stranice nije potpuna bez backlinkova (povratnih linkova). Na našem području poznati kao sponzorisani članci.
Možeš provjeriti sa kojih sajtova dolaze linkovi, koliko su njihovi sajtovi relevantni i koliko su navedeni linkovi toksični.

Uz sadržaj i brzinu, povratni linkovi su jedan od najvažnijih faktora u rangiranju na Google pretrazi. Što više kvalitetnih linkova i sadržaja, veća je vjerovatnoća da ćeš biti ispred konkurencije.

Važno je napomenuti da treba biti vrlo oprezan u gradnji linkova. Google je vrlo strog u kažnjavanju i lagano ih prepozna.
Webmajstor je registrovan kao OD i na domaćem tržištu radimo na poslovima digitalnog marketinga. Naša specijalnostu su izrada web stranica, SEO i Google oglašavanje. Tim u Londonu radi na razvoju SEO software-a. 
Webmajstor trenutno nije u sistemu PDV-a.
Kontakt
Džemala Bijedića 279, Sarajevo
71-75 Shelton Street, London
+387 61 456 453
Informacije
Politika privatnosti
Zakaži sastanak/konsultacije
Analiza web stranice
SDM seminar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram