(INFOGRAFIKA) 15 razloga zašto je lokalni SEO važniji neko ikada

Vjerovatno ste u posljednje vrijeme puno čitali kako je lokalni SEO jedan od najvažnijih aspekata kada je u pitanju digitalni marketing. U ovom infografiku smo pripremili nekoliko informacija, tako da možete imati jasnu sliku zašto lokalni SEO drži tako dominantan položaj u online marketingu i kako Vam to može pomoći u razvoju Vašeg poslovanja.

Lokalni SEO može pomoći Vašem poslovanju da se pojavi u Google local 3 pack-u. Sigurno se pitate šta je Google local pack? To je kada tražite nešto na Google tražilici i dobijete rezultate sa mapama. Google 3 pack prikazuje se najmanje u 93% pretraga kada nešto tražite na običnoj pretrazi, a 88% korisnika koji su posjetili Vaš lokalni biznis preko svog mobilnog uređaja pozvat će Vas ili će kupiti proizvod/uslugu koju nudite.

Glavni razlog zbog kojeg korisnici koriste lokalnu pretragu jeste kako bi pronašli informacije o kompaniji, porizvodu ili usluzi. Studije su pokazale da 88% korisnika vjeruje online recenzijama koliko i direktnim preporukama. Upravo iz tog razloga morate poboljšati ugled Vaše kompaniju na internetu, zatražite od svojih kupaca da Vam ostave pozitivne recenzije i na taj način privucite mnoge druge klijente. Nemojte koristiti lažne recezije, jer je Google dovoljno pametan da prepozna koje su lažne i zbog toga Vas može kazniti izbacivanjem sa rezultata pretrage.

Želite podijeliti naš infografik? Zalijepiti ovaj link na Vašu stranicu.

<iframe src=”//www.slideshare.net/slideshow/embed_code/key/ISE73CppGBvKLJ” width=”668″ height=”714″ frameborder=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no” style=”border:1px solid #CCC; border-width:1px; margin-bottom:5px; max-width: 100%;” allowfullscreen> </iframe> <div style=”margin-bottom:5px”> <strong> <a href=”//www.slideshare.net/Aneliplakovi/15-razloga-zato-je-lokalni-seo-vaniji-nego-ikada” title=”15 razloga zašto je lokalni SEO važniji nego ikada” target=”_blank”>15 razloga zašto je lokalni SEO važniji nego ikada</a> </strong> from <strong><a href=”//www.slideshare.net/Aneliplakovi” target=”_blank”>Anel Ciplakovic</a></strong> </div>